Volonteri spašavaju pse iz poplavljenih područja

0
334

U gradu Bihaću, lokalni volonteri za zaštitu životinja udružili su snage s civilnom zaštitom grada i lokalnim rafting klubovima kako bi spasili živote pasa koji su bili ugroženi poplavama. Ova hrabra akcija privukla je pažnju javnosti, a video snimak spašavanja postao je viralan.

Poplave su pogodile Bihać i okolna područja uzrokujući štetu i ugrožavajući živote mnogih, uključujući i bezdomne pse koji su bili zarobljeni u poplavljenim područjima. Međutim, zahvaljujući brzoj reakciji volontera za zaštitu životinja, njihovoj predanosti i suradnji s lokalnim vlastima, uspjeli su izmjestiti 29 pasa i pružiti im sigurnost.

Volonteri su organizirali spasilačku misiju koja je uključivala timove koji su obilazili poplavljena područja u potrazi za psima u nevolji. Kombinirajući svoju stručnost u spašavanju životinja s resursima civilne zaštite, timovi su brzo reagirali na pozive za pomoć. Također su uspostavili suradnju s lokalnim rafting klubovima koji su pružili tehničku podršku za transport pasa iz poplavljenih područja.

Kroz svoju hrabru akciju, volonteri iz Bihaća su pokazali da su životinje važan dio našeg društva i da zaslužuju našu zaštitu i ljubav, bez obzira na okolnosti. Njihov trud i posvećenost su dokazali da zajedno možemo napraviti pozitivne promjene i ostaviti trag humanosti u svijetu.

Ovaj ohrabrujući video iz Bihaća podsjeća nas da ima mnogo dobrote i ljubavi među ljudima i da zajedno možemo stvarati svijet u kojem su sva bića zaštićena i poštovana.

prenosi krupljani.ba