Dogs Trust podržala početak rada Urgentnog centra za životinje Kantona Sarajevo

0
274

Fondacija Dogs Trust BiH pozdravlja otvaranje Urgentnog centra za životinje Kantona Sarajevo koje smatra važnim korakom ka sistemskom unapređenju dobrobiti pasa i drugih životinja, te važnim dijelom efikasnog, samoodrživog Sistema za upravljanje populacijom pasa u ovom kantonu. 

S ciljem da podrži početak rada ove važne službe za koju se nada da će razviti puni potencijal kako je i najavljeno, Fondacija Dogs Trust je u ponedjeljak, 25.9.2023. godine Kantonalnoj veterinarskoj stanici Sarajevo donirala 4 kvalitetna boksa za prijem pasa, te paket s hranom i nizom drugih potrepština u vrijednosti od oko 1500 konvertibilnih maraka, što će pomoći životinjama koje budu primljene u ovaj centar da se osjećaju što ugodnije. 

Dogs Trust od 2012. godine kroz niz svojih programa koji su kreirani da dostupne resurse iskoristi efikasno, značajno pomaže da nadležne vlasni i institucije u BiH dosljedno provedu progresivni i humani državni Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja što je jedini način da se osigura dobrostanje i zajednice i pasa.