GoPro predstavio Hero9 Black kameru sa mnogo noviteta

0
233

Pred jesenju sezonu, sada već tradicionalno, GoPro predstavlja svoje novitete svake godine. Tako su kao posljednji dodatak njihovoj seriji Hero akcionih kamera dodali i Hero9 Black model.

Prvo što će te primjetiti kod novog Hero9 su nešto veće dimenzije od svojih prethodnika, ali osnovno kućište je sada značajno otpornije i bez dodatnih okvira, kako na udarce, tako i na dubinu do 10 metara.

Kamera je opremljena i novim senzorom koji je u mogućnosti sada snimati video maksimalne rolucije od nevjerovatnih 5K, kao i fotografije od 20 megapiksela.

Jedan od najvećih dodataka ujedno i noviteta je prednji displej u boji za jednostavnije kadriranje, a tu je sada i baterija koja će obezbjediti do 30% veću autonomiju od prethodnika.

Sve navedeno je začinjeno sa novom HyperSmooth 3.0 tehnologijom stabilizacije slike sa mogućnošćo poravnavanja horizonta, a kompatibilna je i sa nizom Mod-ova u vidu raznih dodataka, izmjenjivih obejktiva i još mnogo toga.

Ovaj put nova GoPro Hero9 Black kamera je nažalost i prilično skuplja nego prethodni najjači modeli ove kompanija, pa ćete sada za nju morati izdvojiti preko 1100KM, a kamera je već dostupna i u Bosni i Hercegovini.