Srijeda, 21 Februara, 2024

Krava otelila petero teladi

Posljednje novosti

Stočar Milisav Nešković (88) iz Brusnice kod Gornjeg Milanovca od jedne krave dobio je petoro teladi, što veterinari objašnjavaju kao naučni fenomen.

Krava rase “simentalka” po imenu Dunavka, stara tri godine, osjemenjena je u martu, a sinoć se otelila mjesec dana prije roka, uz pomoć veterinara. 

Nešković je za agenciju Beta danas izjavio da je vidio da krava ima nagon za teljenje i odmah je pozvao veterinara i za petnaestak minuta na svijet je stiglo petoro teladi, dvoje muškog i troje ženskog pola.

Pošto je riječ prevremenom teljenju, preduzete su posebne mjere njege i ishrane na četiri sata, a dvoje teladi je već danas ustalo i tražilo da sisa, dok njihova majka još ne može da ustane.

Najstariji veterinar u Gornjem Milanovcu Rade Jevremović koji taj posao radi 47 godina, za agenciju Beta rekao je da se u svojoj praksi i na studijama veterine nije sreo sa takvim slučajem.

– Najvažnije je da se telad sada pravilno njeguju i da im u staji bude odgovarajuća temperatura, a za ovo će se zainteresovati i nauka – rekao je Jevremović.

Nešković, koji živi sa suprugom koja ima 76 godina i kćerkom, ističe da će se preseliti u staju, dok telad ne ojačaju.

Alo.rs

Popularno

Više od autora

Sretni praznici i Nova 2024. godina

Puno zdravih i mekanih šapica, toplih zagrljaja, ljubavi i sreće u Novoj 2024. godini želi Vam VET.ba tim

Rijetki sumatranski nosorog rođen u Indoneziji

Izuzetno rijedak sumatranski nosorog rođen je u zatočeništvu u utočištu u Indoneziji, što je trijumf za napore očuvanja kako bi se ova kritično ugrožena životinja spasila...

Fondacija Dogs Trust organizovala druženje u Trebinju

Fondacija Dogs Trust je u subotu, 4.11.2023. godine u 11:00 sati u gradskom Parku u Trebinju, organizovala svoje prvo druženje za vlasnike, ljubitelje pasa,...

Mostarski vatrogasci spasili četiri psića koja su bila zaglavljena u kanalu

Vatrogasci PVJ Mostar spasili su danas četiri zaglavljena psića u Sjevernom logoru. Naime, u 15:30 sati dobili su dojavu kako se u kanalu ispred Medicinske...