Srijeda, 17 Aprila, 2024

Prinove u sarajevskom ZOO vrtu “Pionirska dolina”

Posljednje novosti

Za 13. april 2024. Pionirska dolina i zoo vrt pripremaju veliku porodičnu zabavu “Zdravo proljeće!” i već sada vas pozivamo da nam dođete da se družimo, pjevamo, učimo, plešemo, pozdravljamo najljepše godišnje doba, da uživamo u brojnim poklonima i sadržajima koje pripremamo sa našim prijateljima i partnerima.

Još mnogo toga sprema se u našem rekreativno- zabavnom centru ove sezone, a bit ćete s nama i u maju, zatim junu pred kraj škole i pred ljetni rasput, potom uoči jeseni- na početku nove školske godine, a naravno i u zimskoj čaroliji.

Osim brojnih zanimljivosti koje vam spremamo u ovogodišnjem pozdravljanju proljeća, pjevanju Sarajevu, raspjevanoj Pionirskoj dolini, humanitarnom bazaru i zimskoj čaroliji, naravno to su nazivi naših porodičnih zabava, ima još netko tko će vas ove sezone radosno dočekivati i družiti se s vama u našem zoo vrtu.

Netko, ustvari nekoliko njih koji su tek rođeni i zovemo ih bebama Pionirske doline. Istina je u Pionirskoj dolini počeo je pravi “baby boom”. Već imamo najmlađe magare, mlađahnu i vitku eland antilopu, mnogo mladih i nestašnih jarića, a očekujemo uskoro i malene rakune, lame, naravno pačiće koji će izrasti u prekrasne labudove.

Otkrit ćemo vam tajnu i da se za našeg mladog i silnog bizon Ivana gradi nova, veća kuća, a u šali kažemo i da čujemo i svadbena zvona. Naime uskoro stiže i prekrasna mlada ženka.

Proljeće kao da je osluškivalo planove preduzeća Park i Pionirske doline pa upravo na svom početku kada se pripreme za najmanje pet ovogodišnjih porodičnih velikih zabava finaliziraju u sarajesvkom zoo vrtu, odlučilo nas je obradovati prinovama, preslatkim bebama u čijim nestašlucima već uživa naš tim hranilaca. U nastavku vam donosimo i nekoliko prvih fotografija naših najmlađih stanovnika, koji su dokaz da je tim Pionirske doline omogućio zoo stanovnici ispravnu njegu, brigu i uslove i tokom sada već okončane zime.

Upućujemo vam najljepšu dobrodošlicu da uživamo u zajedničkim druženjima i već 13. april 2024. u svom planeru rezervišite za prvu ovogodišnju porodičnu feštu koju organiziramo za vaše mališane i vas u Pionirskoj dolini. O pojedinostima programa, koncertima, učesnicima, igrama i nagradama, prijateljima i partnerima i svim pojedinostima ćemo vas informisati uskoro na našim društvenim portalima. Očekujte pregršt zanimljivosti, jer uskoro počinjemo velika druženja u zoo vrtu.

Dobro nam došli

prenosi: Park

Popularno

Više od autora

2. ARTES konferencija o biodiverzitetu, divljim i egzotičnim životinjama 2024

Nakon uspješno održane prve ARTES konferencije 2022 godine, pozivamo vas na „2. ARTES konferenciju o biodiverzitetu, divljim i egzotičnim životinjama 2024” sa međunarodnim učešćem, koja...

Pokrenuta peticija za podizanje spomenika i izradu murala psu Medi

Građanske sarajevskog naselja je nedavno rastužila vijest da je pas Medo pregažen, a sada je pokrenuta peticija za podizanje spomenika i izradu murala u...

HGSS-ovci spasili psa s litice

Dežurni spašavatelj Stanice Zadar, 17. marta 2024. u 17:00 zaprima poziv osobe s informacijom da na maloj polici u starom rudniku stoji pas koji...

Psi terapeuti od sada će tješiti putnike na aerodromu u Istanbulu

Pod stresom ste prije velikog leta? Psi za terapiju sada su na raspolaganju na aerodromu u Istanbulu kako bi smirili napete putnike. Aerodrom je pokrenuo...