Svečano otvorena specijalistička veterinarska stomatološka ordinacija u sklopu Klinika Veterinarskog fakulteta u Sarajevu

0
652

U utorak 27.03.2018. godine u 11 sati na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu svečano otvorena specijalistička veterinarska stomatološka ordinacija u sklopu Klinika fakulteta. Prvi puta na području BiH stvoreni su uvjeti za pružanje stomatoloških usluga za male kućne ljubimce.

Stručno educirani uposlenici će u savremeno opremljenoj ordinaciji pružati usluge ultrazvučnog uklanjanja zubnog kamenca sa poliranjem zuba (oralna higijena), otklanjanja zubnih nepravilnosti, ekstrakcije zuba, endodontološko liječenje zuba, liječenje parodontalnih bolesti i stomatitisa.

Svi zahvati će se raditi u općoj anesteziji pod stručnim nadzorom anesteziologa Klinika Veterinarskog fakulteta i biti praćeni savremenim dijagnostičkim metodama, a stanje zuba prije i poslije zahvata procijenjivati će se RVG metodom (radioviziografija).

Veterinarski fakultet u Sarajevu će ovom novootvorenom ordinacijom, pored stomatoloških usluga, pružiti mogućnost edukacije i napredovanja studenata dodiplomskog i postdiplomskog studija u oblasti veterinarske stomatologije.