Winner Dog Show 2013 – kinološki spektakl u Sarajevu

0
342

U sarajevskom restoranu Una klupskom izložbom za šnaucere i pinčere počeo je trodnevni kinološki spektakl Sarajevo Winner Dog Show 2013 u kojem izlagači mogu osvojiti šampionat BiH.

Ovo je prvi Sarajevo Winner nakon pet godina, koliko je BiH bila suspendovana iz Svjetske kinološke organizacije (FCI). Međunarodna izložba pasa Sarajevo Winner Dog Show 2013, koju organizira Bosanski kinološki savez u saradnji sa krovnom kinološkom organizacijom Kinološki savez u BiH i Svjetskom kinološkom organizacijom FCI, trajat će tri dana, a u njenom okviru bit će održano devet izložbi pasa u ljepoti, dva internacionalna prvenstva, jedno državno i šest specijaliziranih izložbi. Sarajevo će posjetiti izlagači i ljubitelji pasa iz 17 zemalja Evrope te iz zemalja regiona, a angažovani su sudije Italije, Rusije, Njemačke, Hrvatske i Slovenije.

Za razliku od ranijih izložbi u Sarajevu, koje se nisu baš mogle pohvaliti dobrom organizacijom, Sarajevo Winner je odlično organizovan sa sasvim dovoljno prostora i za ljude i pse.

Napravljena su četiri velika ringa, a vještačka trava na terenu hotela Una pokazala se idealnom podlogom za pseće šape. Ujedno, ovo je i prva izložba pasa u Sarajevu koja je održana u večernjim satima.

izvor: klix.ba