Corning najavio novu i jaču Gorilla Glass zaštitu za mobilne uređaje

0
384

Gotovo svi današnji pametni telefoni i tableti oslanjaju se na stakla sa posebnim premazima kako bi se zaštitili dijelovi ekrana od raznih oštećenja. Od njih se očekuje da izdrže svakodnevne korisničke bahatosti pa i povremene padove, a kompanija Corning misli da su kreirali najotporniju do sada verziju svog popularnog Gorilla Glassa.

Nazvan Gorilla Glass Victus, Corning se hvali da su proizveli do sada najtvrdokorniju verziju svoje Gorilla Glass zaštite za ekrane. Prema kompanije, Victus je u mogućnosti izdržati pad sa 2 metra čak i kada padne na tvrde i grube površine, dok konkurentska rješenja uobičajeno mogu izdržati pad sa visine od 80 cm.

Osim što je žilaviji i otporniji na pad, Corning također tvrdi da je Victus otporniji na ogrebotine, gdje je dvostruko otporniji na ogrebotine u odnosu na svoje prethodnike i čak četiri puta bolji u poređenju sa konkurentima koji prave aluminosilikatno staklo. Kompanija je također otkrila da će Samsung biti prvi koji će u skorijoj budućnosti koristiti njihov Gorilla Glass Victus.

prenosi info.ba