Javni poziv za dostavljanje prijedloga i komentara na nacrt Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o obilježavanju i kontroli kretanja životinja u BiH

0
293

Na osnovu člana 7. stav (1) tačka a) Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa („Službeni glasnik BiH“, broj 5/17) ovim putem pozivamo zainteresovanu javnost, odnosno sva fizička i pravna lica i organizacije na koje se odnosi Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o obilježavanju i kontroli kretanja životinja u Bosni i Hercegovini kojim se definira  prolongiranje identifikacije svinja sa jednoobraznim propisanim ušnim markicama definiranim  Prilogom I Poglavlje C. važećeg Pravilnika do 31.12.2020. godine. Također, definirano je da ušne markice za obilježavanje ovaca i koza  koje nisu u skladu sa Prilogom I Poglavlje B. važećeg  Pravilnika, mogu da se  koriste do isteka zaliha isključivo kao zamjenske ušne markice za ovce i koze označene prije 2018. godine, na dostavljanje pisanih prijedloga i komentara na predmetni pravilnik putem web aplikacije e konsultacije.

Prijedloge i komentare je moguće dostaviti u vremenskom roku od 15 dana od dana postavljanja nacrta Pravilnika na zvaničnu stranicu Ureda za veterinarstvo BiH (www.vet.gov.ba) i web aplikaciju e konsultacije, odnosno u terminu od 06.07.2020.-21.07.2020. godine.

Link za web aplikaciju je: https://ekonsultacije.gov.ba.

Preuzmi (Bosanski) 

Preuzmi (Srpski)

Preuzmi (Hrvatski)