Srijeda, 21 Februara, 2024

Veterinarska klinika iz Dublina traži osobu koja bi cijeli dan mazila mačke

Posljednje novosti

Veterinarska klinika “Just Cats” ovih dana je u centru pažnje svjetskih medija zbog neobičnog oglasa za posao u kojem traže osobe koje vole mačke kako bi obnašale funkciju profesionalnog “mazitelja” mačaka.Objašnjavaju da je odgovornost “mazitelja” mačaka bila da pomognu mačkama da ostanu mirne dok su kod veterinara. 

“Idealan kandidat treba imati nježne ruke koje su u stanju maziti i milovati mačku dugo vremena. Moraju blago govoriti i šaptati mačkama kako bi smirili živce nekih naših pacijenata. Sposobnost razlikovanja različitih načina predenja prednost je za dobijanje posla”, naveli su.

Veterinar Aoife Caulfield rekao je za Huffington Post da naziv radnog mjesta u konačnici zavisi o vještinama osobe koju zaposle.”Razmatramo veterinara pripravnika, sestru ili pomoćnu sestru. Međutim, poenta je da imamo osobu odgovornu za to da naši pacijenti i gosti imaju ugodno iskustvo dok primaju zdravstvenu zaštitu”, rekao je Caulfield.

Objasnio je da su naučnici došli do saznanja da mačke često ne dobijaju veterinarsku zaštitu kakvu bi trebali i da zbog stresa u veterinarskoj ordinaciji vlasnici često ne žele voditi mačke veterinaru, osim u hitnim slučajevima.

“Ako pomognemo mački i vlasniku da budu što opušteniji kada dođu veterinaru dajemo im veću mogućnost za dobijanje kvalitetne zdravstvene zaštite”, rekao je.

Caulfield je rekao da su već dobili na stotine prijava.

klix.ba

Popularno

Više od autora

Sretni praznici i Nova 2024. godina

Puno zdravih i mekanih šapica, toplih zagrljaja, ljubavi i sreće u Novoj 2024. godini želi Vam VET.ba tim

Rijetki sumatranski nosorog rođen u Indoneziji

Izuzetno rijedak sumatranski nosorog rođen je u zatočeništvu u utočištu u Indoneziji, što je trijumf za napore očuvanja kako bi se ova kritično ugrožena životinja spasila...

Fondacija Dogs Trust organizovala druženje u Trebinju

Fondacija Dogs Trust je u subotu, 4.11.2023. godine u 11:00 sati u gradskom Parku u Trebinju, organizovala svoje prvo druženje za vlasnike, ljubitelje pasa,...

Mostarski vatrogasci spasili četiri psića koja su bila zaglavljena u kanalu

Vatrogasci PVJ Mostar spasili su danas četiri zaglavljena psića u Sjevernom logoru. Naime, u 15:30 sati dobili su dojavu kako se u kanalu ispred Medicinske...