Održan 1. naučno-stručni skup o egzotičnim životinjama

0
1020

UNIVERZITET U SARAJEVU I VETERINARSKI FAKULTET SARAJEVO
uz finansijsku podršku
MINISTARSTVA ZA OBRAZOVANJE, NAUKU I MLADE KANTONA SARAJEVO
organizirao je

1. Naučno stručni skup o egzotičnim životinjama

“Egzotične životinje u nauci i praksi”

sa međunarodnim učešćem

Na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu od 14 do 15. decembra 2018. godine održan je „1. Naučno-stručni skup o egzotičnim životinjama “Egzotične životinje u nauci i praksi” sa međunarodnim učešćem, u organizaciji Univerziteta u Sarajevu i Veterinarskog fakulteta Sarajevo uz finansijsku podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Ovogodišnji skup je bio prilika da se sudionici upoznaju sa najnovijim dostignučima iz oblasti egzotičnih životinja, razmjene iskustva i uspostave saradnju na naučnom i istraživačkom nivou. Predavanja na kojima je prisustvovalo 200 učesnika su bila interaktivna, a učesnici su dijelili iskustva sa eminentnim predavačima iz svijeta i regije.

Organizacioni odbor u saradnji sa studentima Veterinarskog fakulteta u Sarajevu i ljubiteljima životinja je organizirao u studentskom klubu Equus i izložbu egzotičnih životinja.

Izložba koju je posjetilo 1000 posjetilaca je bila edukativnog karaktera prilagođena svim interesnim grupama, a uzimajući u obzir odgojno-obrazovni plan i program za predškolske ustanove, pripremljene su i posebne aktivnosti za najmlađe goste.

Kompletnu galeriju slika možete pogledati na slijedećem linku.

Predsjednica organizacionog odbora

Doc.dr. Amina Hrković-Porobija