Srijeda, 21 Februara, 2024

Univerzitet u Sarajevu organizuje Erasmus+ Zoom sedmicu

Posljednje novosti

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizira „Erasmus+ Zoom sedmicu“ kako bismo obilježili Dane Erasmusa (od 15. do 17. oktobra 2020. godine – https://www.erasmusdays.eu/).

Svake godine u oktobru Služba za međunarodnu saradnju je organizirala „Međunarodnu sedmicu obuke osoblja“ i „Sajam stipendija“, gdje bismo okupili međunarodno osoblje sa partnerskih institucija i lokalne studente i članove osoblja radi druženja, aktivnog učešća u komunikaciji, istraživanju i razmjeni informacija o potencijalnim mobilnostima i saradnji. S obzirom na to da nismo u mogućnosti fizički ugostiti drage prijatelje iz partnerskih institucija širom Evrope, odlučili smo iskoristiti prednosti moderne tehnologije i organizirati Erasmus+ Zoom sastanke između naših studenata i osoblja i međunarodnih partnera za koje je naš ured objavio poziv za mobilnost u ljetnom semestru 2020/2021. godine (www.international.unsa.ba). 

Glavna ideja organiziranja Zoom sastanka na koji bismo pozvali evropske partnere je da predstave svoju instituciju i ponudu studija te se uključe u komunikaciju i sesiju pitanja i odgovora putem „posebnih grupnih soba“ u Zoomu, dok će studenti i zaposlenici UNSA-e moći ući u sobe i postavljati pitanja. Planirani dnevni red uključuje pet univerziteta od 12. do 16. oktobra 2020. godine za sesije koje će trajati najviše 2 sata, svakog dana, od 12:00 do 14:00  sati (CET). 

Univerzitet u Sarajevu trenutno ima aktivnih preko 20 poziva za mobilnost u ljetnom semestru (s očekivanjem da ćemo otvoriti više), uz napomenu da će se sve mobilnosti implementirati samo ako se osiguraju zdravstveni i sigurnosni uvjeti, kao i ukidanje zabrane putovanja zbog trenutne pandemije COVID-19 u svijetu.
Više informacija o načinu učešća dato je na Facebook-eventu: 
https://www.facebook.com/events/381295342876303/

Kako učestvovati u Zoom sesijama (studenti i osoblje UNSA)?

„Erasmus+ Zoom sedmici” pristupate preko Zoom aplikacije, preko linka: https://zoom.us/j/96037773559?pwd=YzBVc01TckJCcS84OEpTOXdlYVArdz09#success, svakim danom (12–16. 10. 2020) od 12:00 sati.

Popularno

Više od autora

Sretni praznici i Nova 2024. godina

Puno zdravih i mekanih šapica, toplih zagrljaja, ljubavi i sreće u Novoj 2024. godini želi Vam VET.ba tim

Rijetki sumatranski nosorog rođen u Indoneziji

Izuzetno rijedak sumatranski nosorog rođen je u zatočeništvu u utočištu u Indoneziji, što je trijumf za napore očuvanja kako bi se ova kritično ugrožena životinja spasila...

Fondacija Dogs Trust organizovala druženje u Trebinju

Fondacija Dogs Trust je u subotu, 4.11.2023. godine u 11:00 sati u gradskom Parku u Trebinju, organizovala svoje prvo druženje za vlasnike, ljubitelje pasa,...

Mostarski vatrogasci spasili četiri psića koja su bila zaglavljena u kanalu

Vatrogasci PVJ Mostar spasili su danas četiri zaglavljena psića u Sjevernom logoru. Naime, u 15:30 sati dobili su dojavu kako se u kanalu ispred Medicinske...