Ovo je možda jedini zoološki vrt koji će se dopasti ljubiteljima životinja!

0
463

Nalazi se na Novom Zelandu i omogućava posjetiocima da uživaju u društvu divljih životinja, tačnije lavova, a da pritom ne ugrožavaju životinje. Ipak, u ovaj zoološki vrt idu samo najhrabriji!

U Orana Wildlife parku posjetioci su zapravo ti koji su zatvoreni u kaveze! Životinje se ne nalaze u skučenim kavezima, već u velikom, ograđenom prostoru, dok grupu posjetilaca u kavezu prikačenom na kamion voze zaposleni. Životinje se penju na kavez, radoznalo prilaze, ali nikako ne mogu da dodirnu ljude.

Ova fotografija privukla je veliku pažnju korisnika društvenim mreža čiji su komentari uglavnom bili da je ovo zapravo i jedina varijanta zoološkog vrta koja bi trebalo da postoji.

Ipak, menadžer programa Fondacije Born Free Kris Dajper, kaže da ovaj zoo vrt suštinski nije mnogo drugačiji od ostalih:

-Ovo možda izgleda kao pozitivna promjena. Posjetioci će bolje vidjeti životinje, ali mislim da je lavovima svejedno da li su u malim kavezima ili ograđenom prostoru. Za mene je ovo samo jeftino uzbuđenje i ne vidim nikakvu korist za lavove u ovakvoj situaciji. Ove velike mačke pripadaju divljini! – rekao je Dajper, oštri protivnik držanja životinja u zarobljeništvu.

zivotinje.rs