Škotlanđanin putuje svijetom zajedno s mačkom Nalom koju je pronašao u Mostaru

0
397

Bivši 31-godišnji ragbi igrač iz Edinburgha Dean Nicholson putuje svijetom biciklom zajedno s mačkom Nalom koju je pronašao u Mostaru. Nakon sportske karijere odlučio je promijeniti život, ali se nije nadao da će to značiti upoznavanje četveronožnog prijatelja.Kako je naveo BBC, Nicholson je upoznao Nalu koja mu je zauvijek promijenila život. Biciklom je proputovao nekoliko evropskih zemalja, a među destinacijama su mu bile Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Po dolasku u Mostar upoznao je stvorenje koje će postati njegov saputnik. To se desilo prije nego što će krenuti prema Crnoj Gori.

“Čuo sam da mačka mjauče iza mene. Trčala je za mnom dok sam vozio bicikl uz brdo. Zaustavio sam se i sišao s bicikla. Nije me željela napustiti. Stavio sam je na bicikl i odlučio sam da u najbližem gradu provjerim da li je čipovana. Nije bila čipovana, a u jednom trenutku se popela na moje rame i zaspala je. Tada sam pomislio: To je to, ide sa mnom na ovo putovanje”, ispričao je Nicholson.

Kako je kazao, u tom trenutku namjera mu je bila da čim prije dođe do Tajlanda, ali je taj plan promijenila Nala.

“Ona mi je bila znak da moram usporiti i da moram više uživati u životu. Naučila me da živim sporije i da više uživam. Kada je ona na biciklu, najbitnije su njene potrebe. Sada se mnogo zaustavljamo tokom putovanja i mnogo igramo. Ako je u blizini šuma tu se i igramo, a ona najviše voli da trči plažom”, rekao je Nicholson u trenutku kada je bio u Austriji.

Zajedno su već proputovali više od 16.000 kilometara, a Nala je dobila i pasoš. Ona je ta koja određuje plan putovanja. Gdje god dođu, privlače pažnju lokalnog stanovništva. Veliki je broj onih koji Nicholsona zaustavljaju upravo zbog njegovog ljubimca.

U međuvremenu su postali i zvijezde društvenih mreža. Njihov profil na Instagramu prati 800.000 korisnika ove društvene mreže. U toku dana Nicholson dobije čak hiljadu poruka na Instagramu.

Na YouTubeu profil ima 150.000 subscribera. To mu je dovoljno da zaradi novac potreban za održavanje bicikla i kupovinu hrane za Nalu.

prenosi klix.ba