Srijeda, 21 Februara, 2024

Mačka iz BiH jedna je od najpopularnijih na svijetu

Posljednje novosti

Kad je avanturist Dean Nicholson prije tri godine došao na ideju da krene na proputovanje svijetom, vjerovao je da će se vratiti s nekoliko dobrih priča u svoj dom u Škotskoj.

Nije ni sanjao da će mu to putovanje u potpunosti promijeniti život i da će na njemu upoznati vjernu suputnicu, mačku Nalu.

Naišao je na nju dok je vozio bicikl kroz Bosnu i Hercegovinu, negdje u blizini Trebinja. Nije je mogao ostaviti samu na cesti pa ju je prošvercao u Crnu Goru i dao joj ime Nala.

“Bila je sitna i predivna”, rekao je Nicholson u jednom intervju za New York Post.

“Ona mi je promijenila život”, ističe Nicholson koji je sa svojom mačkom postao zvijezda društvenih mreža. Zanimljivim pustolovinama privukli su preko milion pratitelja.

Dio novca koji zarađuju na društvenim mrežama poklanjaju skloništima za životinje, a za Nalin 3. rođendan, donaciju su uputili u Bosnu i Hercegovinu, odnosno u Mostar.

Nicholson je o njihovim zajedničkim pustolovinama objavio i knjigu, a svake godine izbace i kalendar s predivnim fotografijama s putovanja.

Nalu često fotografira sa zastavama zemalja koje posjete, a nedavno je osvanula i praznična fotka na kojoj Nala ponosno pozira sa zastavom Bosne i Hercegovine, zemlje u kojoj je pronađena.

https://www.instagram.com/1bike1world/

prenosi klix.ba

Popularno

Više od autora

Sretni praznici i Nova 2024. godina

Puno zdravih i mekanih šapica, toplih zagrljaja, ljubavi i sreće u Novoj 2024. godini želi Vam VET.ba tim

Rijetki sumatranski nosorog rođen u Indoneziji

Izuzetno rijedak sumatranski nosorog rođen je u zatočeništvu u utočištu u Indoneziji, što je trijumf za napore očuvanja kako bi se ova kritično ugrožena životinja spasila...

Fondacija Dogs Trust organizovala druženje u Trebinju

Fondacija Dogs Trust je u subotu, 4.11.2023. godine u 11:00 sati u gradskom Parku u Trebinju, organizovala svoje prvo druženje za vlasnike, ljubitelje pasa,...

Mostarski vatrogasci spasili četiri psića koja su bila zaglavljena u kanalu

Vatrogasci PVJ Mostar spasili su danas četiri zaglavljena psića u Sjevernom logoru. Naime, u 15:30 sati dobili su dojavu kako se u kanalu ispred Medicinske...