Štakori su savršeni kućni ljubimci: pametni, odani i zabavni. Ne vjerujete? Evo dokaza!

0
347

Štakori su, kažu njihovi skrbnici, sjajni ljubimci. Premda njihova vrsta još kod nekih izaziva gađenje, oni su prekrasne životinje koje sve više ljudi bira za kućne ljubimce. Prednosti je mnogo: ne zahtijevaju mnogo prostora, hrana traje dugo i nije skupa, a oni su vrlo pametne i odane životinjice.

Vrlo su inteligentne i društvene životinje, a uz to su genijalni plivači. Mogu skočiti po dva metra u visinu i provući se kroz sitne pukotine. Nažalost, žive jako kratko, od godine i pol do tri, a uglavnom umiru od tumora. Može ih se svašta naučiti – da se odazovu na ime, prepoznaju vlasnika, dođu na poziv, obavljaju nuždu na mjesto predviđeno za to… Vole biti u društvu drugih pripadnika svoje vrste, ali može ih se naučiti i na suživot sa psima i mačkama.

No, osim tih objektivnih razloga, pronašli smo i neke sasvim drugačije: jednostavno, slatki su. Ti brkovi, malena glavica i ručice izgledaju neodoljivo. Mnogima je najodbojniji njihov rep, jer je bezdlak, no zapravo se samo treba naviknuti na njega.

prenosi jutarnji.hr